Tuesday, March 1, 2011

Digiturk, James Franco ve Egemen Bagis'in Ortak Yonu Ne?

Ben geldim. Yine yaziyorum ama kimler okuyacak merak ediyorum. Yani bu blog isine basladigim donemlerde bir suru kisi bana Turkce yazma, hitap ettigin kitleyi cok daraltiyorsun, nasilsa senin yazdiklarini merak edip okuyacak insanlar Ingilizce biliyor, sen Ingilizce yaz demislerdi de, sacmalamayin insanin anadili gibisi olur mu demistim....

Buyurun!

Simdi okuyacak adam kalmadi iyi mi!?

Yani elbette Blogspot erisimi yok edilemez. Tipki YouTube orneginde oldugu gibi.

Yine su akar yolunu bulur ama dogal yollardan olusmus devasa okyanuslar varken zorla yapay goller yaratmanin anlami ne!?

Haberi ilk duydugumda aklima 3 sey geldi.

1. AHHH!! K Tunnel borsada ticareti yapilan halka acik bir sirket olsaydi da direk butun parami onun hisselerine yagdirsaydim!

2. Digiturk son donemde epey musteri kaybetti diye duymustum. Spekulasyona sebep olmaktan daha iyi bir reklam yapma sekli yok. Cok ince bir taktik uygulaniyor olmasin?

3. Tuh ulan! Keske soz dinleseydim de blog macerama Ingilizce baslasaydim.

Cogunuz izlemistir umarim ama Digiturk 5N1K'da kendini savundu:


GOOGLE'I DA DAVA ETTIK!!

:)))

Edin tabi yaaa! Hazir etmisken Facebook Twitter alayina girisin!! Yalniz sakin yasa disi yayinlar yaptigini iddia ettiginiz kisilere dokunmayin. 

Ben neyi kaciriyorum soyler misiniz?? Bana neden yasa disi yayin yapan insanlara bireysel olarak dava acilip, onlarin sayfalarini (ve diger milyonlarca sayfayi) toptan karartmak yerine, sadece yasadisi oldugu iddia edilen yayinlar kaldirilamiyor bir anlatin lutfen??

IP adresleri degisiyor, degismiyor, alt alan adlari vs vs!! Bunlarin hepsini gecin! Bu insanlara bireysel olarak ceza verilsin. Sanki simdi blogspot'u kapattilar diye bu insanlar baska sitelerden yayin yapamayacak mi?!? Interneti kapatin olsun bitsin en iyisi ya. Madem gerilemek icin can atiyoruz, toptan buyuk bir geri adim atalim herkes icin daha kolay olsun!

IP adresleriymis, Digiturk kivirmalariymis beni ve bu durumdan madur olan yuzbinlerce insani ilgilendirmez.

BUYUK SONUC:

Blogspot 0 - Turk Ifade Tutsakligi 1

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Oscarlar oldu bitti. Turkiye'de ne kadar ilgi cekti emin degilim ama burada tabi herkes epey yazdi cizdi konustu. Ortaya cikan iki kesin sonuc:

1. Cate Blanchett gecenin en ozgun ve en şık kadiniydi.

https://breakfastwithfashion.wordpress.com/2011/02/27/my-2011-oscar-fashion-picks/


2. James Franco ucmustu.

http://www.tv.com/this-2011-oscars-were-exactly-medium-okay!/story/25256.html

Bizim okulun gazetesinde kose yazari bir cocuk Franco'nun bu ilgisizliginin altinda aslinda insanlara bir sey kanitlama derdi oldugundan bahsetmis.

Oscarlar uzun bir suredir gercekten basarili filmleri odullendirmek uzerine yogunlasmiyor. Oscarlar artik sadece politikadan, cikar meselelerinden ibaret. 

Ve bu bilincli gencligi hic ama hic ilgilendirmiyor.

Peki gercekten amaci bu ince noktayi kanitlamaksa niye bu ise evet dedi? Madem Oscarlarin geldigi noktadan cok bunalmis, o zaman bunu adam gibi cikip dosdogru anlatsin! Bir hareket baslatsin. Yanlis gidisati duzeltme cabasi icinde olsun.

Harvey Milk'in sevgilisiyken aktivist olmayi biliyor, James Franco'yken niye sadece ot icip ilgisiz davranmak yerine poposunu kaldirip gercekten bir seyleri degistirmeyi denemiyor.

Bilemedim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir de iki kesim arasinda nispeten pozitif arabulucu, denge kurucu gibi davranmis oldugunu dusundugum Devlet Bakani ve Basmuzakereci, eski meslektasim (cevirmen) Egemen Bagis yemedi icmedi Twitter'ta muhalefete saldirdi, CHP Genelbaskani Kemal Kilicdaroglu'na inceden giydirmek istedi.

"Kemal Bey Londra'daymis. AB baskentlerinden oldugu icin uyarmak isterim. Orada trafik sagdan degil soldan akar.....Aman lutfen dikkat etsin."
http://twitter.com/#!/Egemen_Bagis

Garibime gitti. Sasirdim ve kinadim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Gunun ozeti: Digiturk, James Franco ve Egemen Bagis. Ucu de cikar meseleleri yuzunden sacma sapan hareketlerde bulundu ve kendilerini parlatmak adina, baskalarina camur atti.

Insanligin da ozu bu iste. Once BENNNN demek.

Umalim da gunes balcikla sivanamasin. Blogspot'u kapatma sacmaligi bir an once son bulsun, James Franco bir daha inanmadigi seyler yapmaya kalkismasin ve Egemen Bagis trafik sagdan akar soldan akar derken bodoslama bir kazaya kurban gitmesin.

Bu yazdiklarimi birilerinin okuyabilmesi dileklerimle!

Duygu